Select Page

Ujian Penilaian Kelas KAFA dilakukan untuk menilai kemampuan pelajar dalam memahami dan menguasai pelajaran seperti membaca Al-Quran, tafsir Al-Quran, hafalan doa-doa, sejarah Islam, fiqih, akidah, dan lain sebagainya. Tujuan dari ujian ini adalah untuk memastikan bahawa pelajar telah memahami dan menguasai pelajaran agama Islam yang telah diajarkan dalam program KAFA.

Cuti Sekolah Sudah Bermula

Musim cuti sekolah, memang musim yang ditunggu-tunggu oleh anak-anak. Tak lupa juga pada ibu bapa. Masa cuti sekolah lah waktu untuk ibu bapa luangkan masa dengan anak-anak. Setiap kali cuti sekolah, ibu bapa akan merancang untuk aktiviti-aktiviti pada waktu cuti. Kebiasaannya, para ibu bapa akan mengatur untuk pulang ke kampung halaman atau melancong bagi mengisi masa bersama anak-anak.

Namun, bagi mereka yang mempunyai kerja atau urusan sehingga tidak dapat meluangkan masa dengan anak-anak, ini merupakan satu berita baik. Khususnya buat warga Bangi. Program cuti sekolah kali ini boleh dipenuhi dengan aktiviti ilmiah untuk anak-anak terutamanya bagi mereka yang bakal menghadapi Ujian Penilaian Kelas KAFA.

Dobi Dry Clean di Bangi

Brilliant Mind Homestar

Pihak Brilliant Mind Homestar telah menganjurkan satu bengkel teknik menjawab Ujian Penilaian Kelas KAFA dan PSRA (Penilaian Sekolah Rendah Agama) secara online dengan yuran yang sangat berpatutan. Hanya RM20 tau!

Bengkel Teknik Menjawab UPKK & PSRA

Bengkel ini akan berlangsung selama 2 jam setengah melalui online zoom meeting. Perkara yang paling penting mengenai program cuti sekolah ini, dengan gabungan ilmu dan pengalaman dengan elemen interaktif yang menyeronokkan. Ianya akan menarik minat anak-anak untuk menyertai dan terus kekal semasa bengkel ini berlangsung.

Panduan Baca Al-Quran

Serendah RM 20 sahaja!

Pihak Brilliant Mind Homestar telah melantik dua orang ustazah yang mempunyai pengalaman mengajar UPKK dan PSRA selama 5 tahun iaitu Ustazah Fatimah Binti Shahudin dan Ustazah Siti Mariam Binti Yusoff.

Melalui bengkel ini, anak-anak akan menguasai pelajaran AL-Quran, Akhlak/ Sirah, Hafazan, Tajwid, Tauhid, Fekah, Bahasa Arab, Jawi, Impat dan Khat. Penguasaan seluruh subjek ini bukan hanya membantu anak-anak untuk menjawab soalah bagi ujian UPKK dan PSRA, malah, ianya membantu dalam kehidupan harian anak-anak. Jadi, ibu bapa jangan lepaskan peluang untuk mendaftarkan anak-anak bagi menyertai bengkel ini melalui Whatsapp :

http://www.wasap.my/60182738067/brilliantMINDhomestar/bengkelPSRAdanUPKK

Ibu bapa juga boleh menyertai group telegram yang telah disediakan oleh pihak Brilliant Mind Homestar. Ianya bagi memudahkan ibu bapa mendapat maklumat lanjut mengenai bengkel dan juga tip-tip menarik berkaitan UPKK dan PSRA:

https://t.me/bengkelPSRAdanUPKKhomestar2023