Select Page

Seriously kalau korang nak cari hasil laut segar yang baru ditangkap hari2, boleh beli kat Tropika Freshmart ni.

Around 7.30AM hingga 8.30AM hasil laut segar akan dibawa dari jeti Kuala Selangor ke sini. Dorang pun jual ikan liar tau, bukan ikan bela kolam.

port nasi dagang & nasi lemak aye ganu

Aku diberitahu ada hampir 30 jenis ikan yang ada dijual kat sini. Bukan setakat ikan, ayam segar dan produk2 frozen pun ada gak. Antara ikan2 yang boleh korang dapatkan di sini seperti :

• Jenahak
• Merah
• Sembilang
• Kerapu
• Kurau
• Siakap
• Sardin
• Kembong
• Tilapia merah
• Kaci
• Bawal mas
• Bawal hitam
• Tenggiri
• Parang
• Ketam
• Udang solo
• Udang putih
• Udang harimau
• Sotong

Tu yang aku ingat. Actually banyak lagi tapi depends jugak on cuaca dan hasil tangkapan hari tu. Dorang pun ada buat delivery tau. Hujan2 macam ni payah nak keluar, korang wasap je puan Asmah Chem untuk delivery atau pertanyaan 😁👍

Lokasi kedai:

A-G-5, Jalan BG 3B/2, Seksyen 15,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

 

Google Maps:

https://maps.app.goo.gl/wmZiWdgAEd9u3jFA7

Tempahan:

www.wasap.my/60193568602/nakikan